Familiekamer La Lúz

Familiekamer La Lúz bevindt zich naast de H. Quirinuskerk te Halsteren. Deze 24-uurs kamer is een waardevolle locatie en voorziet in een behoefte. Door middel van een toegangscode kunnen familieleden dag en nacht terecht bij hun dierbare overledene.
De familiekamer is uitgerust met een aparte entree voorzien van garderobe en toilet. De ruimte heeft een keukenblok waar u zelf uw kopje koffie of thee kunt zetten. De sfeervolle verlichting en persoonlijke inrichting vormen een huiselijke ambiance.

Familiekamer La Lúz is door iedere uitvaartonderneming te gebruiken.

Opbaring

Het overlijden van een geliefd iemand brengt in een mensenleven vaak een enorme schok teweeg. Die persoon is voor zijn of haar partner en andere naasten vaak nog onmisbaar. De impact, die een dergelijk overlijden in de directe omgeving heeft, is vaak enorm. Het is daarom heel belangrijk dat in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart rustig de tijd genomen kan worden voor het afscheid. Familiekamer La Lúz is hiervoor uitermate geschikt.

In goede samenwerking met collega-ondernemers beschikken we over meerdere opbaarmogelijkheden in de regio.
Hierdoor kunt u er altijd verzekerd van zijn dat uw dierbare overledene zo dicht mogelijk bij uw woonadres kan worden opgebaard.

 Ook kan tegenwoordig een overledene zeer goed thuis worden opgebaard, bijvoorbeeld op het eigen bed, een opbaarbed of in een uitvaartkist.

Thuisopbaringen worden door ons dagelijks zeer zorgvuldig begeleid. Natuurlijk is het in overleg altijd mogelijk om op een andere, door u gewenste, plaats op te baren.

Rouwvervoer

Wij gebruiken een eigen Cadillac rouwauto in de standaard zwarte kleur. Tegenwoordig zijn er ook rouwauto’s beschikbaar in andere kleuren, passend bij de levensstijl en opvattingen van de overledene. Tevens zijn er diverse bijzondere mogelijkheden om de overledene naar de laatste rustplaats te brengen, zoals onder andere de rouwkoets met paarden, de loopkoets, de rouwaanhanger of de rouwfiets. Al deze voertuigen kunnen we in goed overleg met andere ondernemers voor u verzorgen.

As bestemmingen

Nadat we een geliefde zijn verloren, voelen we vaak de behoefte om mogelijkheden te zoeken, waardoor we ons weer verbonden voelen met de overledene. Sommige mensen kiezen daarom voor een begrafenis in plaats van een crematie. Immers, na een begrafenis is er altijd nog het graf. Een plek waar we ons weer samen kunnen voelen met de dierbare overledene. Ook na een crematie zijn er meerdere mogelijkheden om dichtbij de overledene te kunnen zijn.
Een naamplaatje op een strooiveld of op een urnengraf zijn ook gedenkplaatsen. De urn kan bijgezet worden in een bestaand graf. Ook mag men de urn mee naar huis nemen of de as verstrooien op een dierbaar plekje. Volgens de wet kunt u bijna elke plek kiezen om de as te verstrooien, zolang het in de buitenlucht is en u toestemming hebt van de eigenaar van de grond of het water.